Tο Σάββατο 19 Ιουλίου αρχίζουν «τα παραμύθια της Νερομάνας». Οι συμμετέχοντες θα ξετυλίξουν το κουβάρι με τα παραμύθια, το κουβάρι της μνήμης, της μαγείας, της αγάπης, της χαράς, της φαντασίας και του ονείρου. Θα θυμηθούν ιστορίες από τα παλιά, θα αφηγηθούν παραμύθια του λαού μας, θα διαβάσουν και θα ζωντανέψουν αγαπημένα παραμύθια και ιστορίες.

 

Παραμυθάδες, συγγραφείς, ηθοποιοί, μουσικοί, γιαγιάδες και παππούδες αφηγούνται παραμύθια και διηγούνται ιστορίες σε παιδιά και μεγάλους στη ρεματιά της Νερομάνας, σε ξωκλήσια, αγρούς, γραφικά μονοπάτια, γειτονιές, πλατείες και τόπους ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς και ιστορίας.

 

Οι συναντήσεις γίνονται με βασικό στόχο την ανάδειξη της διαχρονικότητας των παραδοσιακών παραμυθιών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και τον κόσμο, τη γνωριμία και προσέγγιση των νεότερων με τη ζωή και τις εμπειρίες προηγούμενων γενεών, αλλά και την επαφή με τη φύση και την ιστορία της περιοχής.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στην Κρήνη, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσάτιδας και στο Πολύεδρο, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

 

Οι αφηγήσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 19 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα στην πλατεία της Κρήνης. Τα παιδιά με την βοήθεια εμψυχωτών θα φτιάξουν σκιάχτρα που θα χρησιμοποιηθούν στα περιβόλια της περιοχής και θα παρελάσουν με τελάλη στους δρόμους του χωριού ανακοινώνοντας την έναρξη της γιορτής των παραμυθιών.

 

Την Κυριακή 20 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα οι αφηγήσεις θα γίνουν στη ρεματιά της Νερομάνας, επίσης στην Κρήνη Θα συμμετέχουν οι αφηγητές Άννα Δενδρινού, Γεωργία Καρκάνη, Κονδυλία Θεοδωροπούλου και ο μουσικός Νίκος Φουρλίδας. Επίσης παππούδες και γιαγιάδες θα μας αφηγηθούν με αυθεντική ντοπιολαλιά παραμύθια που έφτασαν σ’ αυτούς από στόμα σε στόμα. Παραμύθια που το πέρασμα του χρόνου δεν τα «παλιώνει», αποτυπώνοντας εμπειρίες της ζωής για να μας παρηγορούν.

 

Τη Δευτέρα 21 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα στο Κεφαλόβρυσο

 

Την Τρίτη 22 Ιουλίου, οι αφηγήσεις θα γίνουν στο Πολύεδρο από τις 8 το βράδυ και μετά.

 

Την Τετάρτη 23 Ιουλίου, έχοντας μαζί μας ένα παραμύθι που αγαπάμε θα το αφηγηθούμε και θα κλείσουμε με μουσική, χορό και τραγούδι.

 

Θα σας πω ένα παραμύθι…. το κουκί και το ρεβίθι…

Custom [strong]Sidebar[/strong]

Aenean convallis sapien nulla, et pretium dui luctus sed. Suspendisse lobortis est nibh, vel viverra libero lobortis sit amet. Vivamus pharetra pulvinar leo ut commodo. Maecenas dictum magna id risus fringilla, et ornare lorem consequat. Sed neque lorem, cursus in odio vitae, varius lobortis tortor. Maecenas sit amet orci leo. Vivamus nec sapien non nisi commodo aliquet. Nulla non dictum odio, vitae iaculis libero. Nulla eget pellentesque urna. Nullam scelerisque eros leo, quis sagittis dui suscipit sed. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Pellentesque eleifend dolor quis feugiat porta. Morbi et nulla hendrerit, tincidunt libero in, molestie nibh.
Previous Story

Δεν απέδωσε η ρύθμιση οφειλών σε 48 δόσεις

Next Story

Το πλεόνασμα άνοιξε το παράθυρο των φοροελαφρύνσεων – Πού βάζει νερό στο κρασί της η Τρόικα

Latest from CULTURE

Τα χρέη «πνίγουν» το ΚΘΒΕ

Μπορεί οι διοικήσεις να αλλάζουν ανά τετραετία, τα προβλήματα, όμως, και η επισφαλής (λόγω αμείωτων χρεών και αδυναμίας διαχείρισης των επιπρόσθετα μειωμένων επιχορηγήσεων) συνέχιση
Go toTop