Στο πλαίσιο της Θερινής Μουσικής Ακαδημίας συνεχίζεται ο Β΄κύκλος σεμιναρίων και ανοικτών μαθημάτων το οποία θα πραγματοποιηθούν από τους καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Πατρών Λεωνίδα Πλιάτσικα Ντράμς και Θανάση Κουμεντέρη κιθάρα:

Β΄ ΚΥΚΛΟΣ Σεμιναρίου Λεωνίδα Πλιάτσικα (Ντράμς)Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014 ΄Ωρα:11.00-13.00

ΘΕΜΑΣυνέχεια τονισμάτωνGrooveΓνωριμία με τα βασικά Rudiments

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για δηλώσεις συμμετοχής στην γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου Αράτου 23 τηλ.2610/271087 καθημερινά από 8.00-21.00.

Βιογραφικό σημείωμα Ο Λεωνίδας Πλιάτσικας, καθηγητής κρουστών του Δημοτικού Ωδείου Πατρών από το 1991 είναι διπλωματούχος κρουστός της Μουσικής Ακαδημίας του Ρότερνταμ της Ολλανδίας με ειδίκευση στη JAZZ – BIG BAND, στην LATIN JAZZ & SALSA καθώς και στην FUSION.Διδάχτηκε από γνωστούς καθηγητές της Jazz όπως Fred Krens, Peter Yrma, Steve Boston, Rob Van Der Linden, Jaz Hartong κ.α και παρακολούθησε και ειδικά μαθήματα στη ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ & ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ.Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, γίνεται μέλος του jazz group ISKRA, όπου κυκλοφορούν και τον δίσκο “Νew day” και συνεργάζεται με όλους σχεδόν τους μουσικούς και συνθέτες της Jazz, Latin και έντεχνης ελληνικής μουσικής όπως Θάνος Μικρούτσικος, Δημήτρης Ζαφειρέλλης, Τάκης Μπαρμπέρης, Χάρις Αλεξίου, Λένα Πλάτωνος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Θέσια Παναγιώτου, Τάκης Πατερέλλης, Γιώργος Κοντραφούρης, David Lynch, κα., στα “Μουσικά σύνολα της ΕΡΤ” και υπήρξε μέλος των latin group “APURIMAC” και “TIERRA BRAVA”.Mεγάλος αριθμός μαθητών του, έγιναν επαγγελματίες μουσικοί και διέπρεψαν στον καλλιτεχνικό στίβο. Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014 ώρα 11.15-13.15

Β΄ ΚΥΚΛΟΣ ΣεμιναρίουΔιδασκαλία Θ. Κουμεντέρη (κιθάρα) με θέμα:Διαδικασίες εναρμόνισης μελωδίας και ανάριθμου ή ενάριθμου μπάσου,( με χρήση παραδειγμάτων ) στην κλασική κιθάρα.(τρίφωνη αρμονία , τετράφωνη, επιλογές αναστροφών, πάντα σε συνάρτηση με τις οργανικές ιδιαιτερότητες της κιθάρας)

Κουμεντέρης Αθανάσιος

Bιογραφικό σημείωμα.Γεννήθηκε στην Αθήνα Ξεκίνησε τις σπουδές του στη κλασική κιθάρα στο Ελληνικό Ωδείο (Πτυχίο Κιθάρας με αριστα παμψηφεί μετά διακρίσεως), και στα Ανώτερα θεωρητικά ( Πτυχίο Αρμονίας με αριστα). Ακολούθως συνέχισε στο Αθήναιο Ωδείο με καθηγητή τον Β. Μπουντούνη (Δίπλωμα Κιθάρας με άριστα παμψηφεί και Α΄ βραβείο εξαιρετικής επίδοσης), καθώς και Ανώτερα Θεωρητικά με τον Δ. Διαμαντόπουλο (Πτυχίο Αντίστιξης με άριστα και Πτυχίο Φούγκας με άριστα). Συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στο Ωδείο “”Νίκος Σκαλκώτας” στη σύνθεση με καθηγητή τον Συνθέτη Μ.Τραυλό (Δίπλωμα Σύνθεσης με άριστα παμψηφεί και Α΄ βραβείο). Παράλληλα σπούδασε και πήρε το Πτυχίο του απο τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.Τον Απρίλιο του 2007 ανακυρήχθηκε Διδάκτωρ Σύνθεσης του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου (άριστα παμψηφεί). Ακολουθησε ανάληψη και εκπόνηση Μεταδιδακτορικής έρευνας στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Μουσική Σύνθεση,

Καλλιτεχνικές δραστηριότητες :

Σαν solist έδωσε ρεσιτάλ σε πολλές Ελληνικές πόλεις όπως και σε Ελληνικά και διεθνή Σεμινάρια/Φεστιβάλ Κιθάρας, ηχογραφώντας παράλληλα για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Συμμετείχε επίσης σαν solist στα σύνολα Σύγχρονης Μουσικής, έχοντας ερμηνεύσει σε πρώτη εκτέλεση έργα Ελλήνων Συνθετών, εμφανιζόμενος ταυτόχρονα και με την Ορχήστρα “Οι Σολίστ της Πάτρας”.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του τρίο ‘’Πολύχορδο” με το οποίο εμφανίσθηκε επίσης σε πολλές Ελληνικές πόλεις (εκτός των άλλων στο ‘’Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας” στα Κυριακάτικα Πρωινά του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, στο Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπάκτου κ.α.) όπως και σε Διεθνή Μουσικά Φεστιβάλ, καθώς επίσης στο ραδιόφωνο και τη τηλεόραση.

Το 1992 βραβεύτηκε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό μουσικής δωματίου που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη απο τη Hellexpo.

Εχει υπάρξει επανειλημμένα μέλος ή πρόεδρος κριτικών επιτροπών σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς κιθάρας (5ος – 6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός , Μαθητικοί Μουσικοί Αγώνες του Υπουργείου Παιδείας και Μαθητές του έχουν βραβευθεί και διακριθεί σε αντίστοιχους διαγωνισμούς.

Σαν Συνθέτης, μουσικά του έργα έχουν παιχθεί εκτός των άλλων, επανειλημμένα σε συναυλίες της Ενωσης Ελλήνων Μουσουργών , απο την Ορχήστρα Πατρών , από την Ορχήστρα των Χρωμάτων όπως και απο Μουσικά Σύνολα και solist. Το 1999 το έργο του ‘’Springs” απέσπασε το Α¨βραβείο στα Workshops Ελλήνων Συνθετών που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το 2004 επροσώπησε με το ίδιο έργο την Ελλάδα στο Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής των χωρών της Μεσογείου με την Ορχήστρα των Χρωμάτων υπο την Διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη στην Κωνσταντινούπολη.

Το 1999 και το 2000 συμμετείχε σαν Συνθέτης στις καλοκαιρινές Ακαδημίες του I.R.C.A.M (Institut Recherche et Coordination Acoustique/Musique) στη Γαλλία.

Η Διδακτορική του Διατριβή στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο αφορούσε τη διαδραστική σχέση της Μουσικής Σύνθεσης και της Ακουστικής Επιστήμης. Ολοκλήρωσε επίσης την εκπόνηση Μεταδιδακτορικής Ερευνας σαν Επιστημονικός Συνεργάτης του Ε.Ρ.Η.Μ.Ε.Ε (Εργαστήριο Hλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας και Eφαρμογών) στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με θέμα ” Δημιουργία και Ανάπτυξη μουσικών έργων με χρήση ψηφιακων περιβαλλόντων σύνθεσης και επεξεργασίας μουσικών και ηχητικών παραμέτρων”

Η εργογραφία του περιλαμβάνει έργα για solo όργανα σύνολα διαφόρωνσυνδυασμών, χορωδιακά έργα, έργα για Ορχήστρα. Εχει γράψει επίσης μουσική για το ραδιόφωνο και τη τηλεόραση.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και Καλλιτεχνικός διευθυντής της Altera Musika, μη κερδοσκοπικής εταιρίας για την Σύνθεση και Εκτέλεση έργων Ελλήνων Συνθετών, (1999-2006), είναι μέλος του Forum του I.R.C.A.M. (Institut de Recherche et Coordination Acoustique /Musique). Είναι επίσης μέλος της Ενωσης Ελλήνων Μουσουργών.

Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης στο ΕΡΗΜΕΕ (Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής Μουσικής και Εφαρμογών) του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Μέχρι το 2008 υπήρξε Διευθυντής στο Σύγχρονο Ωδείο Τέχνης από το 2003 έως το 2009.

Είναι Διευθυντής στο Δημοτικό Ωδείο Αγίας Παρασκευής από το 2012.Η διδακτική του δραστηριότητα αφορά τη διδασκαλία Ανώτερων Θεωρητικών και Σύνθεσης όπως και τη διδασκαλία Κλασικής κιθάρας .

 

Custom [strong]Sidebar[/strong]

Aenean convallis sapien nulla, et pretium dui luctus sed. Suspendisse lobortis est nibh, vel viverra libero lobortis sit amet. Vivamus pharetra pulvinar leo ut commodo. Maecenas dictum magna id risus fringilla, et ornare lorem consequat. Sed neque lorem, cursus in odio vitae, varius lobortis tortor. Maecenas sit amet orci leo. Vivamus nec sapien non nisi commodo aliquet. Nulla non dictum odio, vitae iaculis libero. Nulla eget pellentesque urna. Nullam scelerisque eros leo, quis sagittis dui suscipit sed. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Pellentesque eleifend dolor quis feugiat porta. Morbi et nulla hendrerit, tincidunt libero in, molestie nibh.
Previous Story

Επεκτείνεται η ρύθμιση της μίας λωρίδα κυκλοφορίας στην Παναγοπούλα

Next Story

Τι ζητούν οι πετρελαϊκές για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για τα ελληνικά κοιτάσματα

Latest from CULTURE

Τα χρέη «πνίγουν» το ΚΘΒΕ

Μπορεί οι διοικήσεις να αλλάζουν ανά τετραετία, τα προβλήματα, όμως, και η επισφαλής (λόγω αμείωτων χρεών και αδυναμίας διαχείρισης των επιπρόσθετα μειωμένων επιχορηγήσεων) συνέχιση
Go toTop