Aληθινά πρωτοφανής η ένσταση της τοπικής κοινωνίας στην απόφαση της δημοτικής αρχής να μην ανανεώσει τη σύμβαση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Θ. Αμπαζή, αλλά να προχωρήσει στην προκήρυξη θέσης για πρόσληψη νέου διευθυντή. Συγκεκριμένα εχθές το πρωί, ομάδα σπουδαστών της Δραματικής Σχολής έσπευσαν στο δημαρχείο προκειμένου να συζητήσουν την αναίρεση της απόφασης με τον δήμαρχο. Η εξέλιξη αυτής της συνάντησης ήταν ιδιαίτερα δυσάρεστη, ενώ το θέμα έχει πάρει διαστάσεις πολιτικής σύγκρουσης μεταξύ των παρατάξεων του Κ. Πελετίδη και του Γ. Δημαρά.

ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ: «ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΡΥΨΑΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ»

Μετά την αρνητική απάντηση του δημάρχου στο αίτημά των σπουδαστών να παραμείνει ο κ. Αμπαζής στη θέση του διευθυντή, ο ίδιος προέβη σε δημόσια ανακοίνωση, ξεκαθαρίζοντας πως εφόσον λήγει η σύμβαση του διευθυντή, είναι δίκαιο και επιβεβλημένο να τηρηθεί η διαδικασία ανοικτής προκήρυξης. Παράλληλα ομολόγησε πως ποτέ δεν έκρυψε ότι ακολουθεί την πολιτική του κόμματός του, απαντώντας προφανώς σε όσα γράφτηκαν σχετικά με την πρόθεσή της αρχής να επιλέξει διευθυντή από το ίδιο κόμμα. «Κατανοούμε τις διαφορετικές εκτιμήσεις για την επιλογή του καλλιτεχνικού διευθυντή. Θα μας επιτρέψετε όμως να έχουμε ως δημοτική ρχή την δυνατότητα να αναπτύξουμε τους σχεδιασμούς μας και στο ΔΗΠΕΘΕ. Οσοι με εγκαλούν ότι ακολουθώ την πολιτική του κόμματός μου και ότι αυτό δήθεν είναι επιζήμιο για τα συμφέροντα του πατραϊκού λαού, έχω να πω το εξής: Η “Λαϊκή Συσπείρωση” ποτέ δεν έκρυψε, αντίθετα πρόβαλε σε όλους τους τόνους, τη στήριξή της από το ΚΚΕ. Το κόμμα που υπερασπίζεται με συνέπεια τα λαϊκά στρώματα. Ποτέ δεν κρύψαμε την πολιτική μας τοποθέτηση. Αυτό αποτέλεσε και έναν από τους λόγους για να μας εμπιστευθεί ο λαός της Πάτρας».

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΛΛΩΝ

Σήμερα σπουδαστές του θεάτρου, φορείς και απλοί πολίτες οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπέρ του κ. Αμπαζή έξω από το θέατρο Απόλλων με σύνθημα «Την άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις» από την ποίηση του Ελύτη. «Εχουμε το καθήκον να διαμαρτυρηθούμε ανοιχτά! Ο Θ. Αμπαζής μαζί με την αξιόλογη ομάδα και όλες τις δομές του ΔΗΠΕΘΕ, κατάφερε να κάνει το όραμά μας πραγματικότητα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

 

Custom [strong]Sidebar[/strong]

Aenean convallis sapien nulla, et pretium dui luctus sed. Suspendisse lobortis est nibh, vel viverra libero lobortis sit amet. Vivamus pharetra pulvinar leo ut commodo. Maecenas dictum magna id risus fringilla, et ornare lorem consequat. Sed neque lorem, cursus in odio vitae, varius lobortis tortor. Maecenas sit amet orci leo. Vivamus nec sapien non nisi commodo aliquet. Nulla non dictum odio, vitae iaculis libero. Nulla eget pellentesque urna. Nullam scelerisque eros leo, quis sagittis dui suscipit sed. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Pellentesque eleifend dolor quis feugiat porta. Morbi et nulla hendrerit, tincidunt libero in, molestie nibh.
Previous Story

Νεκρός άνδρας από σφαίρες αστυνομικού στο μετρό της Ουάσινγκτον

Next Story

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟ: Χειροπέδες σε 37χρονο για κατοχή ηρωίνης

Latest from featured posts

Έπιασαν δύο ύποπτους τζιχαντιστές στο Βέλγιο- Ετοίμαζαν χτύπημα την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς!

Δύο συλλήψεις έγιναν στις Βρυξέλλες, ατόμων που φέρονται να είναι ύποπτα για επικείμενα τρομοκρατικά χτυπήματα. Μετά τον ευρωπαϊκό συναγερμό που σήμανε σε διάφορες ευρωπαϊκές
Go toTop