Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, παρέστησαν στη συζήτηση της αίτησης αποφυλάκισης του 27χρονου Γιώργου Χριστόπουλου, που έγινε σήμερα στο Συμβούλιο Εφετών. Του νεαρού που ξέφυγε από την παγίδα των ναρκωτικών και «καθαρός» πλέον, προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή του, αλλά το Εφετείο προ ημερών τον καταδίκασε για κάτι που έκανε όταν ήταν εξαρτημένος.

Ο Δήμαρχος και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κατέθεσαν στο Δικαστήριο το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο εξέφρασε την αγανάκτησή του για την δικαστική κρίση, που οδήγησε στην άδικη απόφαση εγκλεισμού του νεαρού στη φυλακή, σε μια περίοδο της ζωής του Γιώργου, που θα έπρεπε το κράτος να τον βοηθήσει να κρατήσει τη δουλειά του, να τον ενθαρρύνει να σταθεί στα πόδια του και να επανενταχθεί στην κοινωνία, του δίνει μια σπρωξιά και ουσιαστικά τον ξαναστέλνει στον σκοτεινό κόσμο των ναρκωτικών.

Η Δημοτική Αρχή, έχοντας υπόψη τα ανατριχιαστικά στοιχεία για τη ραγδαία αύξηση των χρηστών, αλλά και για την περιθωριοποίησή τους, απαιτεί να παρθούν αποφασιστικά μέτρα πρόληψης.

Να δοθεί ευκαιρία στους χρήστες να αλλάξουν και να νικήσουν την εξάρτηση μέσα από στεγνά προγράμματα θεραπείας και επανένταξης.

Διεκδικεί από την κυβέρνηση την άμεση θέσπιση προγράμματος, για την πρωτογενή πρόληψη, που θα στοχεύει πρώτα στα αίτια και όχι μόνο στα αποτελέσματα της τοξικομανίας. Εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης και αγωγής υγείας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξάρτησης από ναρκωτικά να έχουν δωρεάν δυνατότητα θεραπευτικής φροντίδας. Να αναπτυχθούν τα δωρεάν στεγνά θεραπευτικά προγράμματα με αποφασιστική χρηματοδότηση και να επεκταθούν ιδιαίτερα στις φυλακές.

Να λειτουργήσουν ειδικά προγράμματα κατάρτισης – απασχόλησης για να βρίσκουν δουλειά οι πρώην χρήστες.

Να γίνουν προσλήψεις στο ΚΕΘΕΑ, το οποίο βοηθάει πραγματικά νέους που θέλουν να απεξαρτηθούν όπως με την περίπτωση του Γιώργου Χριστόπουλου, αλλά με ευθύνη του κράτους, έχει να κάνει προσλήψεις 7 χρόνια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

 

Custom [strong]Sidebar[/strong]

Aenean convallis sapien nulla, et pretium dui luctus sed. Suspendisse lobortis est nibh, vel viverra libero lobortis sit amet. Vivamus pharetra pulvinar leo ut commodo. Maecenas dictum magna id risus fringilla, et ornare lorem consequat. Sed neque lorem, cursus in odio vitae, varius lobortis tortor. Maecenas sit amet orci leo. Vivamus nec sapien non nisi commodo aliquet. Nulla non dictum odio, vitae iaculis libero. Nulla eget pellentesque urna. Nullam scelerisque eros leo, quis sagittis dui suscipit sed. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Pellentesque eleifend dolor quis feugiat porta. Morbi et nulla hendrerit, tincidunt libero in, molestie nibh.
Previous Story

ΑΝΑΛΗΨΗ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Η γη καταπίνει το χωριό τους

Next Story

Νεκρός άνδρας από σφαίρες αστυνομικού στο μετρό της Ουάσινγκτον

Latest from ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Go toTop