Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει και οι Πατρινοί ετοιμάζονται για να την ζήσουν και φέτος με τα δικά τους έθιμα για μία μέρα που η λαογραφία  την θέλει να είναι ιδιαίτερα πλούσια, με τον κάθε τόπο να έχει τις δικές του παραδόσεις και τα δικά του δρώμενα.

Στην Πάτρα η αποκορύφωση των τελετουργικών δρώμενων που έχουν να κάνουν την παράδοση της Τσικνοπέμπτης είναι αναμφίβολα ο Γάμος της Γιαννούλας της Κουλουρού. Φέτος βέβαια με άλλο σενάριο. Δεν θα παντρευτεί τον Ουίλσονα αλλά ένα παλικάρι. Χάπι εντ που θα θυμίζει ελληνική ταινία της Φινος Φιλμ.

Από το πρωί της Πέμπτης οι δρόμοι της Πάτρας θα γεμίσουν με την μυρωδιά της τσίκνας. Όλοι ψήνουν σε κάθε συνοικία της πόλης από το κέντρο έως και στις πιο απομακρυσμένες γειτονιές της. Βέβαια και σε αυτό το θέμα φέτος έγινε σάλος. Με την παρέμβαση του συλλόγου καταστημάτων εστίασης. ΚΙΟΥ. Ωστόσο οι περισσότεροι θα ψήσουν. Και με υπαίθριες ψησταριές και στα σχολεία.

Σπίτια, μαγαζιά, καφετέριες όλοι στήνουν την δικιά τους ψησταριά και κερνάνε σουβλάκι τους περαστικούς και άλλες ψητές λιχουδιές με την συνοδεία κρασιού, τις περισσότερες φορές.

Η γιορτή βέβαια κορυφώνεται το απόγευμα και με το τελετουργικό δρώμενο του «Γάμου της Γιαννούλας της Κουλουρούς». Επίκεντρο των εκδηλώσεων είναι η Άνω πόλη. Πέρυσι η Γιαννούλα έκλεψε την παράσταση. Μάλιστα στον ρόλο του Ουίλσονα ο σημερινός βουλευτής του Ποταμιού Ιάσων Φωτήλας. Γιαννούλα ο Θάνος Τσέρης. Και οι δύο… έδωσαν ρέστα.

Custom [strong]Sidebar[/strong]

Aenean convallis sapien nulla, et pretium dui luctus sed. Suspendisse lobortis est nibh, vel viverra libero lobortis sit amet. Vivamus pharetra pulvinar leo ut commodo. Maecenas dictum magna id risus fringilla, et ornare lorem consequat. Sed neque lorem, cursus in odio vitae, varius lobortis tortor. Maecenas sit amet orci leo. Vivamus nec sapien non nisi commodo aliquet. Nulla non dictum odio, vitae iaculis libero. Nulla eget pellentesque urna. Nullam scelerisque eros leo, quis sagittis dui suscipit sed. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Pellentesque eleifend dolor quis feugiat porta. Morbi et nulla hendrerit, tincidunt libero in, molestie nibh.
Previous Story

Κοτζιάς: Θέλουμε σχέσεις ισότητας με τη Γερμανία

Next Story

Καταδικάστηκε τζιχαντιστής στο Βέλγιο σε 12 χρόνια φυλακή

Latest from featured posts

Έπιασαν δύο ύποπτους τζιχαντιστές στο Βέλγιο- Ετοίμαζαν χτύπημα την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς!

Δύο συλλήψεις έγιναν στις Βρυξέλλες, ατόμων που φέρονται να είναι ύποπτα για επικείμενα τρομοκρατικά χτυπήματα. Μετά τον ευρωπαϊκό συναγερμό που σήμανε σε διάφορες ευρωπαϊκές
Go toTop