Σε καταγγελία για «μαϊμού» εθελουσία αποχώρηση του πρώην Γενικού Διευθυντή του ΣΕ Αιγίου προχώρησε η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΕΑΣ και το Σωματείο Υπαλλήλων και Εργατοτεχνιτών ΕΑΣ Αιγίου. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο εν λόγω διευθυντής ενώ είχε αποχωρήσει εθελοντικά την προηγούμενη εβδομάδα εισπράττοντας 32.000€, σήμερα επαναπροσλήφθηκε στην εταιρεία μέσω της  εργολαβικής εταιρείας ΑΚΜΩΝ!

Η ανακοίνωση της Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΕΑΣ αναφέρει:

Η διοίκηση των ΕΑΣ ξεπέρασε κάθε όριο αυθαιρεσίας και πλέον δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα. Τους έδωσαν 6,5 εκ. ευρώ για να χρηματοδοτήσουν το σχέδιο εθελουσίας αποχώρησης εργαζομένων και ειδικότερα των διοικητικών υπαλλήλων με σκοπό να «σωθεί» η εταιρεία και αυτοί άρχισαν να μοιράζουν τα λεφτά στους «κολλητούς»!!! Αρχικά μοιράζουν τις επιταγές αποζημίωσης λόγω εθελουσίας αποχώρησης και μετά από δύο μέρες τους επαναπροσλαμβάνουν μέσω εργολάβων!!!

Το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου προβλέπει την αποχώρηση του ενός τρίτου των εργαζομένων και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται την 20/11/2014. Παρόλα αυτά η Διοίκηση έχει ήδη προχωρήσει στην έξοδο αρκετών εργαζομένων καταβάλλοντας τα χρήματα της σχετικής αποζημίωσης χωρίς καν να περιμένει να ολοκληρωθούν οι αιτήσεις.

Τώρα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα. Ο πρώην Γενικός Διευθυντής του ΣΕ Αιγίου (και νυν παγωμένος στο “ψυγείο”) ενώ είχε αποχωρήσει εθελοντικά την προηγούμενη εβδομάδα εισπράττοντας 32.000€, σήμερα επαναπροσλήφθηκε στην εταιρεία μέσω της περιβόητης εργολαβικής εταιρείας ΑΚΜΩΝ!!! Σημειώνεται ότι στο ποσό της αποζημίωσης περιλαμβάνεται το ειδικό bonus των 8.500€ γιατί ο εν λόγω διευθυντής εντάχθηκε στο διοικητικό προσωπικό που – σύμφωνα με τη Διοίκηση – πλεονάζει και πρέπει να αποχωρήσει κατά προτεραιότητα.

Ποιες είναι οι “λειτουργικές και επιχειρησιακές ανάγκες της εταιρείας” που εξυπηρετούνται με την επαναπρόσληψη του συγκεκριμένου «δικού τους παιδιού» – διευθυντικού στελέχους με κομματικές περγαμηνές; Είναι οι ανάγκες αυτές τόσο επιτακτικές που έπρεπε να επανατοποθετηθεί πριν καν ολοκληρωθούν οι εθελούσιες;

Εάν ναι, γιατί η Διοίκηση έκανε εξ αρχής αποδεκτή την αίτησή του και δεν την απέρριψε – όπως προβλέπεται από την σχετική ΚΥΑ – για να καλύψει αυτές τις τόσο επιτακτικές ανάγκες; Αλλά ακόμα και στην περίπτωση που ήθελε να κάνει αποδεκτή την αίτηση αποχώρησης, γιατί δεν άσκησε το δικαίωμα που έχει – επίσης από την σχετική ΚΥΑ – να τον αποδεσμεύσει μετά από διάστημα τριών μηνών; Ήθελε απλά να του δώσει ένα «δωράκι» 32.000€ για να μπορέσει να συνεχίσει τα «καθήκοντά» του πιο «ξεκούραστα» μέσω του εργολάβου ΑΚΜΩΝ; Του ίδιου εργολάβου μέσω του οποίου η Διοίκηση έχει προσλάβει 6 νέα διοικητικά στελέχη ενώ παράλληλα είναι σε εξέλιξη το πρόγραμμα μείωσης του προσωπικού!!!

Αυτό το παράδειγμα είναι μόνο η αρχή και αποδεικνύει ότι όχι μόνο δεν υπάρχει θέληση και σχέδιο για την σωτηρία των ΕΑΣ, απλά ξεκινά ακόμα ένα «πλιάτσικο» στο δημόσιο χρήμα για να βολευτούν τα «δικά τους παιδιά».

Ας μας απαντήσει η κα Γεννηματά: Τα 6,5 εκ ευρώ που διαθέσατε για τις εθελούσιες είναι λευκή επιταγή στη Διοίκηση Χριστογιάννη για να τα μοιράσει σε “ημετέρους”; Η αναίμακτη – όπως δηλώθηκε στη βουλή – μείωση του προσωπικού των ΕΑΣ σημαίνει ότι κάποιοι από αυτούς που φεύγουν θα επαναπροσλαμβάνονται μέσω εργολάβων φορτωμένοι με μερικές χιλιάδες ευρώ; Και ταυτόχρονα τα ΕΑΣ θα πληρώνουν και τις προμήθειες επαναπρόσληψης μετατρέποντας τις εθελούσιες σε εργολαβική “μπίζνα”;

Ενώ ολόκληρος ο ελληνικός λαός υποφέρει για να παρουσιάσει η κυβέρνηση πλεονάσματα, η Διοίκηση των ΕΑΣ αυθαίρετα, ανεξέλεγκτα, παράτυπα και αυταρχικά σκορπάει τα χρήματα του δημοσίου σε κολλητούς και σε εργολάβους ισχυριζόμενη ότι εργάζεται για την αναδιάρθρωση και βιωσιμότητα της εταιρείας. Αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη και προσβάλει όχι μόνο την αξιοπρέπεια των εργαζομένων αλλά και τις στοιχειώδεις αρχές λειτουργίας των Δημοσίων επιχειρήσεων. Τα χρήματα του ελληνικού λαού είναι ΙΕΡΑ και η διαχείρισή τους δεν μπορεί να είναι ανεξέλεγκτη.

Η συγκυβέρνηση του μνημονίου που «έβγαλε λάδι» – όπως θέλει να πιστεύει – τις προηγούμενες διοικήσεις των ΕΑΣ με φωτογραφική τροπολογία που τις απαλλάσσει των ευθυνών τους για την οικονομική διαχείριση που οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο, ίσως εκτιμά ότι θα επαναλάβει το ίδιο και τώρα.

Ευτυχώς για τον ελληνικό λαό και για τα ΕΑΣ η απάντηση θα δοθεί σύντομα. Οι ευθύνες θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν.

Όλοι όσοι συμμετείχαν στο πάρτυ κακοδιαχείρισης και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν. Η βιωσιμότητα και ανάπτυξη των ΕΑΣ οφείλει να εξυπηρετεί τις ανάγκες της χώρας, της εθνικής οικονομίας και των εργαζομένων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ και ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ  ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ  ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (Ε.Β.Ο.–ΠΥΡ.ΚΑΛ.)–ΑΙΓΙΟΥ

Από την πλευρά το Σωματείο Υπαλλήλων και Εργατοτεχνιτών ΕΑΣ Αιγίου σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Ως εργαζόμενοι των ΕΑΣ στο εργοστάσιο του Αιγίου ανησυχούμε έντονα για την τύχη του εργοστασίου καθώς και για την δική μας διότι:

– Καθημερινά μειώνεται το προσωπικό με αποτέλεσμα να αδυνατίζουν οι γραμμές παραγωγής και οι θέσεις ευθύνης και ενώ η Διοίκηση θα έπρεπε να αναπληρώνει κενές θέσεις όπου μπορεί με άλλους συναδέλφους, κάνει προσλήψεις συνταξιούχων μέσω εργολαβικής εταιρείας ΑΚΜΩΝ!!! με άγνωστες συμβάσεις–μισθούς–αποφάσεις.

– Ενώ στις 2 Ιουλίου η κα Γεννηματά στο Υπουργείο Άμυνας ενημέρωσε τους προέδρους των σωματείων για το σχέδιο της εθελούσιας αποχώρησης διοικητικών εργαζομένων ώστε να μειωθεί το προσωπικό από 750  σε 500 κατ΄εντολήν της ΤΡΟΙΚΑ, δεν μας είπε πώς, οι 250 αποχωρούντες έχουν δικαίωμα,  με αποζημίωση 32.000€ στο χέρι να ξανάρθουν την επομένη  κιόλας μέρα με διπλό μισθό δια μέσου εργολάβου  ΑΚΜΩΝ σαν ενοικιαζόμενοι.

– Η διοίκηση, χθες 5/11/2014, προσέλαβε τέως διευθυντή Συντήρησης Σ.Ε.Αιγίου –  προφανώς με Διευθυντικό μισθό –  μέσω της εργολαβικής εταιρείας ΑΚΜΩΝ τη στιγμή που υπάρχει συνάδελφος Μηχανικός στην αντίστοιχη Υπηρεσία!!!!   Είναι μέγα σκάνδαλο, πέραν κάθε ηθικής, αποχωρών προς σύνταξη κάποιος να παίρνει επιταγή 32.000€ σαν έξοδο εθελούσιας και την επόμενη μέρα να εισέρχεται σαν ενοικιαζόμενος με άγνωστο μισθό!!!!

– Εμείς σαν εργαζόμενοι, δηλώνουμε, μέσω της γενικής μας συνέλευσης  – σήμερα 6/11/2014-   ότι δεν θα επιτρέψουμε την διάλυση του εργοστασίου δια μέσου εργολάβων, θα διαφυλάξουμε τα λίγα πλέον εργασιακά μας δικαιώματα, θα αγωνισθούμε για το μέλλον του εργοστασίου και για τουλάχιστον 100 προσλήψεις νέων άνεργων τεχνικών.

Τέλος,  καλούμε το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ να πάρει θέση για αυτή την αθλιότητα, καθώς και τη διοίκηση των ΕΑΣ να ακυρώσει τις προσλήψεις που έχουν γίνει μέσω εργολάβων.

Μπορεί με διάλογο, στο πλαίσιο της νομοθεσίας, να βρεθεί νόμιμη λύση ώστε να  διασωθεί η εταιρεία και οι εργαζόμενοι.

Custom [strong]Sidebar[/strong]

Aenean convallis sapien nulla, et pretium dui luctus sed. Suspendisse lobortis est nibh, vel viverra libero lobortis sit amet. Vivamus pharetra pulvinar leo ut commodo. Maecenas dictum magna id risus fringilla, et ornare lorem consequat. Sed neque lorem, cursus in odio vitae, varius lobortis tortor. Maecenas sit amet orci leo. Vivamus nec sapien non nisi commodo aliquet. Nulla non dictum odio, vitae iaculis libero. Nulla eget pellentesque urna. Nullam scelerisque eros leo, quis sagittis dui suscipit sed. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Pellentesque eleifend dolor quis feugiat porta. Morbi et nulla hendrerit, tincidunt libero in, molestie nibh.
Previous Story

Αμφίπολη: Τοπογράφοι «σαρώνουν» τον τύμβο για να βρουν νέους τάφους

Next Story

«Ήταν λάθος η αναφορά στο όνομα του κ. Κασιδιάρη και στις συμπεριφορές του»

Latest from ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Go toTop