Παραιτήθηκε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών της Γεωργίας Μάγια Παντζικίντζε επικαλούμενη απειλές κατά της
φιλοευρωπαϊκής πορείας της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας, μετά την απόλυση του φιλοδυτικού υπουργού Άμυνας.

Ο πρωθυπουργός Ιρακλί Γκαριμπασβίλι αντιμετωπίζει μια εντεινόμενη κρίση στον εξακομματικό κυβερνητικό συνασπισμό του «Γεωργιανό Όνειρο» μία ημέρα αφού έπαυσε τον Ιρακλί Αλασάνια από τη θέση του υπουργού Άμυνας.

Ο Αλασάνια είχε επικρίνει τις συλλήψεις αρκετών αξιωματούχων στο υπουργείο του λέγοντας ότι γίνονται με πολιτικά κίνητρα και έχουν στόχο αυτούς που υποστηρίζουν τη βελτίωση των σχέσεων με τη Δύση.

«Η ευρωατλαντική ολοκλήρωση της Γεωργίας είναι το πιο σημαντικό πράγμα για μένα και την ομάδα μου», δήλωσε η Παντζικίντζε σε σύντομο σχόλιο που έκανε σε συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία δήλωσε πως μαζί της παραιτούνται και τέσσερις υφυπουργοί Εξωτερικών.

«Η ομάδα μου κι εγώ δεν μπορούμε να κρύψουμε τις απειλές που αντιμετωπίζει τώρα η χώρα μας», δήλωσε χωρίς να δώσει οποιεσδήποτε λεπτομέρειες.

Το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών του Αλασάνια εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την κυβέρνηση, μια κίνηση που θα έθετε σε κίνδυνο την πλειοψηφία της στο κοινοβούλιο. Η Παντζικίντζε δεν είναι μέλος των Ελεύθερων Δημοκρατών, αλλά ήταν ένα από τα πιο φιλοδυτικά μέλη της κυβέρνησης.

Η Γεωργία, μια χώρα 4,5 εκατ. ανθρώπων την οποία διασχίζουν αγωγοί που μεταφέρουν πετρέλαιο και αέριο της Κασπίας από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη, έχει εκφράσει ενδιαφέρον για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά διστάζει να κάνει οτιδήποτε θα μπορούσε να ενοχλήσει τη Μόσχα μετά τον πόλεμο των πέντε ημερών που έκανε με τη Ρωσία το 2008.

 

Custom [strong]Sidebar[/strong]

Aenean convallis sapien nulla, et pretium dui luctus sed. Suspendisse lobortis est nibh, vel viverra libero lobortis sit amet. Vivamus pharetra pulvinar leo ut commodo. Maecenas dictum magna id risus fringilla, et ornare lorem consequat. Sed neque lorem, cursus in odio vitae, varius lobortis tortor. Maecenas sit amet orci leo. Vivamus nec sapien non nisi commodo aliquet. Nulla non dictum odio, vitae iaculis libero. Nulla eget pellentesque urna. Nullam scelerisque eros leo, quis sagittis dui suscipit sed. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Pellentesque eleifend dolor quis feugiat porta. Morbi et nulla hendrerit, tincidunt libero in, molestie nibh.
Previous Story

Λοβέρδος: Υπάρχει Προεδρικό Διάταγμα για τις καταλήψεις

Next Story

Στον Κάρολο Παπούλια αύριο ο Σ. Θεοδωράκης

Latest from KΟΣΜΟΣ

Go toTop