Τέλος στις ποινικές διώξεις για όσους δεν έχουν να πληρώσουν τους φόρους τους από το 2015, αλλά και κατάργηση των τεκμηρίων από το 2015, προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης. Μιλώντας σε φορολογικό συνέδριο στη Θεσσαλονίκη ο κύριος Μαυραγάνης χαρακτήρισε «ελληνική ιδιαιτερότητα» την ποινικοποίηση της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο. Όπως τόνισε, μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα και σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, θα υπάρξουν αλλαγές στο πλαίσιο των ποινικών διατάξεων για φορολογικές παραβάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα  ασκούνται διώξεις για οφειλές στην εφορία, αλλά αυτό δεν θα ισχύσει για τους παρακρατούμενους φόρους (ΦΠΑ κλπ) τους οποίους θα πρέπει  να καταβάλλουν κανονικά οι υπόχρεοι.Επιπλέον, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κύριος Γιώργος Μαυραγάνης δρομολογούνται:-   κατάργηση των τεκμηρίων και αξιοποίηση σύγχρονων τεχνικών ελέγχου, από τα εισοδήματα του 2015 κατά πάσα πιθανότητα και εφόσον, προφανώς, συναινέσει  η Τρόικα. Η κατάργησή τους συνδέεται με την ενεργοποίηση του Περιουσιολογίου και θα ανατρέψει μια σειρά φόρους, όπως και τον υπολογισμό του Φόρου Πολυτελείας στα ΙΧ άνω των 1929 κυβικών εκατοστών, όπου υπολογίζεται ως ποσοστό επί του τεκμηρίου. Ένα τέτοιο μέτρο θα επηρεάσει όμως και την καταβολή μιας σειράς επιδομάτων για τα οποία λαμβάνεται υπόψιν το τεκμαρτό αντί το δηλωθέν φορολογητέο εισόδημα. –   Μείωση του ΕΝΦΙΑ, έτσι ώστε να αποφέρει έσοδα κάτω από το 1% του ΑΕΠ από το 1,43% σήμερα σύμφωνα με όσα έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός-   Εξέταση της δυνατότητάς μετατροπής του ΕΝΦΙΑ σε έσοδο της Αυτοδιοίκησης, ώστε να τον εισπράττουν οι δήμοι και να μην επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. –   Μείωση των φορολογικών συντελεστών εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων, έτσι ώστε ο ανώτατος συντελεστής του 42% να μειωθεί στο 32%.-   Μείωση των φορολογικών συντελεστών εισοδήματος των επιχειρήσεων.

Custom [strong]Sidebar[/strong]

Aenean convallis sapien nulla, et pretium dui luctus sed. Suspendisse lobortis est nibh, vel viverra libero lobortis sit amet. Vivamus pharetra pulvinar leo ut commodo. Maecenas dictum magna id risus fringilla, et ornare lorem consequat. Sed neque lorem, cursus in odio vitae, varius lobortis tortor. Maecenas sit amet orci leo. Vivamus nec sapien non nisi commodo aliquet. Nulla non dictum odio, vitae iaculis libero. Nulla eget pellentesque urna. Nullam scelerisque eros leo, quis sagittis dui suscipit sed. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Pellentesque eleifend dolor quis feugiat porta. Morbi et nulla hendrerit, tincidunt libero in, molestie nibh.
Previous Story

ΠΑΤΡΑ: Ξημέρωμα τρόμου για 47χρονη στα Κάτω Συχαινά – O ληστής την περίμενε έξω από την πόρτα του σπιτιού της

Next Story

ΠΑΤΡΑ: Ο Κύκλος των Κυριακάτικων Μουσικών Πρωινών, της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων “Θανάσης Τσιπινάκης” συνεχίζεται με μια ακόμη παρουσίαση

Latest from ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Go toTop