Την ώρα που τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης γράφουν για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, στο εσωτερικό της χώρας ξέσπασε καβγάς μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από τη μία πλευρά η κυβέρνηση πανηγυρίζει και η εκπρόσωπος της ΝΔ Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου υποστήριξε -σε δηλώσεις στο ΣΚΑΪ- πως η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές αποτελεί τελειωτικό χτύπημα σε όσους αντιδρούν.

Από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει την επιστροφή στις αγορές «στημένη και ακριβή». Μάλιστα, ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, πρόσθεσε ότι το φθινόπωρο έρχεται και νέο Μνημόνιο με μέτρα της τάξεως των 4 με 5 δισεκατομμυρίων. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος έγραψε στο twitter «Δανείζονται με 5%,αντί για το ισχύον 1,5%, αυξάνοντας το δημόσιο χρέος. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, κάνουν την πιο ακριβή εκλογική καμπάνια, με δημόσιο χρήμα». Και συνεχίζει «αυτή η “έξοδος στις αγορές” δεν είναι το τέλος του Μνημονίου. Ψεύδονται. Απλά πάνε να περάσουν τον κάβο των εκλογών. Για να το συνεχίσουν…».

Κεδίκογλου: Καμία σκοπιμότητα πίσω από την έξοδο στις αγορές

Σε σημερινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star ο κ. Κεδίκογλου επανέλαβε την τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα ότι θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για έξοδο στις αγορές, εντός του εξαμήνου. Ωστόσο, εξήγησε ότι είναι σημαντικό να έχουν προηγηθεί 3-4 εβδομάδες προεργασίας, οι οποίες πρέπει να είναι διακριτικές, χωρίς όμως να αναφέρει το πότε ξεκίνησε αυτή η προεργασία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διεμήνυσε ότι η έξοδος στις αγορές δεν συνδέεται με πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες. «Πετύχαμε να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της και τώρα βελτιώνουμε την καθημερινότητα των Ελλήνων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Reuters: Την Πέμπτη η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές

Σε δημοσίευμα του το πρακτορείο Reuters γράφει χαρακτηριστικά πως μετά από 4 χρόνια αποκλεισμού, η Ελλάδα επιστρέφει την Πέμπτη στις αγορές με την έκδοση του 5ετούς ομολόγου με στόχο να αντλήσει 2,5 δισ. Ευρώ. Το πρακτορείο επικαλείται δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με το Reuters, αναμένεται να ακολουθήσει αργότερα σήμερα, επίσημη ανακοίνωση από τον ΟΔΔΗΧ.

ΔΗΜΑΡ: Η βεβιασμένη έξοδος στις αγορές εξυπηρετεί προεκλογικές σκοπιμότητες

«Η έξοδος στις αγορές δεν πρέπει να υπακούει σε επικοινωνιακές ασκήσεις» τονίζεται σε ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ που εκδόθηκε την Τετάρτη. «Οφείλει να εντάσσεται σε μια σαφή και συγκροτημένη στρατηγική διαχείρισης του χρέους, έτσι ώστε να μην αυξάνονται τα επιτόκια αναχρηματοδότησης».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «η συγκεκριμένη κίνηση που εκδηλώνεται για περιορισμένο ποσό γίνεται βεβιασμένα και εξυπηρετεί προτεραιότητες προεκλογικού χαρακτήρα. Άλλο έξοδος στις αγορές κι άλλο έξοδος από την κρίση».

 

Custom [strong]Sidebar[/strong]

Aenean convallis sapien nulla, et pretium dui luctus sed. Suspendisse lobortis est nibh, vel viverra libero lobortis sit amet. Vivamus pharetra pulvinar leo ut commodo. Maecenas dictum magna id risus fringilla, et ornare lorem consequat. Sed neque lorem, cursus in odio vitae, varius lobortis tortor. Maecenas sit amet orci leo. Vivamus nec sapien non nisi commodo aliquet. Nulla non dictum odio, vitae iaculis libero. Nulla eget pellentesque urna. Nullam scelerisque eros leo, quis sagittis dui suscipit sed. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Pellentesque eleifend dolor quis feugiat porta. Morbi et nulla hendrerit, tincidunt libero in, molestie nibh.
Previous Story

ΠΑΤΡΑ: “Εκπνοή” στο χώρο του πολυέδρου την Παρασκευή 4 Απριλίου

Next Story

ΑΙΓΙΟ: Δράσεις του επικεφαλής της παράταξης “ΔΡΑΣΥ ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ”

Latest from ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Go toTop