Πρώην περιβαλλοντολόγος, που κάποτε ονειρευόταν να γίνει καλόγρια και πλέον οδηγεί την «κούρσα» για τις προεδρικές εκλογές της Βραζιλίας. Η Μαρίνα Σίλβα έχει γίνει το πρόσωπο που συζητούν όλοι στη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες. Η γυναίκα που αρκετοί αποτελούν «θηλυκό Ομπάμα» και έχει εξελιχθεί στη μεγάλη απειλή για την Ντίλμα Ρούσεφ.

Ολα αυτά, μόλις τρεις εβδομάδες από τη στιγμή που μπήκε στην «κούρσα», όταν πήρε τη θέση του σοσιαλιστή υποψήφιου ο οποίος σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα στις 13 Αυγούστου. Η 56χρονη Σίλβα έχει διαγράψει θεαματική άνοδο στις δημοσκοπήσεις, με τον πρώτο γύρο των εκλογών να απέχει ένα μήνα ακόμη, όπως σημειώνει η Washington Post.

«Είναι κάτι καινούριο, σαν τον Ομπάμα. Κάτι απροσδόκητο. Μιλά μία διαφορετική γλώσσα. Είμαστε μπροστά σε ένα πολιτικό φαινόμενο», λέει ο Ζοσέ Μόισες, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο.

Η Σίλβα δεν είναι νέα στην πολιτική σκηνή. Υπήρξε υπουργός Περιβάλλοντος στην κυβέρνηση του Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα. Η δυναμική της υποψηφιότητάς της όμως είναι τρομακτική. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η υποστήριξη για το κόμμα της έχει τριπλασιαστεί από τη στιγμή που εκείνη πήρε το χρίσμα της υποψήφιας.

Ακτιβίστρια από τα βάθη του Αμαζονίου, η Σίλβα κατάγεται από μία φτωχή οικογένεια συλλεκτών καουτσούκ και ήλπιζε να γίνει καλόγρια, ενώ έμαθε ανάγνωση μόλις στην εφηβεία της. Η μητέρα της ήταν λευκή και ο πατέρας της μαύρος, με ρίζες στους Ινδιάνους της Βραζιλίας.

Ισως σε αυτό το παρελθόν να οφείλεται και το περίεργο κράμα των υποστηρικτών της, αφού υπέρ της τάσσονται άνθρωποι που μένουν σε φαβέλες αλλά και επιχειρηματίες, όπως και ευαγγελιστές Χριστιανοί, μία αυξανόμενη ομάδα στη Βραζιλία.

Ο λόγος της Σίλβα φαίνεται να ελκύει και τους νέους της χώρας, που είχαν απογοητευτεί από τους πολιτικούς, μετά από αρκετά σκάνδαλα διαφθοράς. Από την άλλη όμως, αρκετοί ανησυχούν ότι οι θρησκευτικές πεποιθήσεις της μπορεί να της κοστίσουν σε θέματα όπως ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Custom [strong]Sidebar[/strong]

Aenean convallis sapien nulla, et pretium dui luctus sed. Suspendisse lobortis est nibh, vel viverra libero lobortis sit amet. Vivamus pharetra pulvinar leo ut commodo. Maecenas dictum magna id risus fringilla, et ornare lorem consequat. Sed neque lorem, cursus in odio vitae, varius lobortis tortor. Maecenas sit amet orci leo. Vivamus nec sapien non nisi commodo aliquet. Nulla non dictum odio, vitae iaculis libero. Nulla eget pellentesque urna. Nullam scelerisque eros leo, quis sagittis dui suscipit sed. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Pellentesque eleifend dolor quis feugiat porta. Morbi et nulla hendrerit, tincidunt libero in, molestie nibh.
Previous Story

Έκτακτη εισφορά-Παράταση και μείωση σε δύο δόσεις

Next Story

ΠΑΤΡΑ: 148 κλειστά καταστήματα σε Γούναρη και Ερμού

Latest from KΟΣΜΟΣ

Go toTop