Το 40ο Φεστιβάλ – Οδηγητή της ΚΝΕ στην Πάτρα θα πραγματοποιηθεί ως γνωστό και φέτος στον χώρο του ΑΤΕΙ Πάτρας, στο Κουκούλι, στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2014 και θα περιλαμβάνει σημαντικές μουσικές εκδηλώσεις, πολιτικές ομιλίες αλλά και παράλληλες δράσεις για το κοινό που είναι όλων των ηλικιών και κάθε χρόνο δίνει δυναμικό παρών.

Αναφορικά με το πολιτικό περιεχόμενο του Φεστιβάλ, το Σάββατο 13/9, θα υπάρξει ομιλία του μέλους της πολιτικής γραμματείας και της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, Νίκου Σοφιανού.

Στο καλλιτεχνικό μέρος των εκδηλώσεων στη σκηνή ανεβαίνουν και φέτος σημαντικά ονόματα του καλλιτεχνικού πενταγράμμου, μεταξύ αυτών του Πατρινού συνθέτη Θάνου Μικρούτσικου και της ερμηνεύτριας Ρίτας Αντωνοπούλου, οι οποίοι ήταν να εμφανιστούν στις αρχές Ιουλίου φέτος στην Πάτρα αλλά τελευταία στιγμή ακυρώθηκε η συναυλία τους στην οποία θα συμμετείχε και ο Γιάννης Κότσιρας.

Παράλληλα στο 40ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Πάτρα θα έρθει για να τραγουδήσει μία από τις σημαντικότερες λαικές ερμηνεύτριες της Ελλάδας, η Γλυκερία ενώ μαζί θα εμφανιστούν και καλλιτέχνες όπως ο Δημήτρης Ζερβουδάκης καθώς  και αγαπημένοι τραγουδιστές της νεολαίας, όπως ο Μύρωνας Στρατής και ο Ησαίας Ματιάμπα, οι οποίοι σημειωτέον είχαν εμφανιστεί και πέρυσι στην ίδια διοργάνωση με μεγάλη επιτυχία.

Στην νεανική σκηνή του φεστιβάλ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει και νεαρούς καλλιτέχνες, όπως οι Στέλιος Μαγαλιός και Πάνος Βιντζηλαίος που ξεπήδησαν μέσα από το The Voice. Η είσοδος θα είναι 4 ευρώ.

To διαχρονικό σύνθημα του Φεστιβάλ είναι το εξής, «Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων».

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/9

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

– Μουσικό-θεατρικό αφιέρωμα «ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον…οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν» από το συγκρότημα της ΚΝΕ

– Συναυλία με τον Θάνο Μικρούτσικό και τη Ρίτα Αντωνοπούλου

– Λαικό Γλέντι

ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Ημέρα αφιερωμένη στην πάλη ενάντια στο φασισμό

– Επίδειξη χορού με θέμα “Εικόνες από το φασισμό”

– Επίδειξη παραδοσιακών χορών από το νεανικό συγκρότημα του Δήμου Πάτρας

– Συναυλία με νεανικά συγκροτήματα

– Συναυλία με τους Afazza-MΕΓΑ

– Συναυλία με τους Στέλιο Μαγαλιό και Παναγιώτη Βιτζηλαίο

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

Παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ

Επίδειξη tae kwo doαπό τον αθλητικό σύλλογο “ΕΚΡΗΞΗ ΠΑΤΡΩΝ”

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/9

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

– Συναυλία-αφιέρωμα στα 40 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή από το συγκρότημα της ΚΝΕ

– Κεντρική Ομιλία με τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ

– Συναυλία με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη

– Λαικό Γλέντι με την Γλυκερία

ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

– Σατιρικό σκετς από μαθητές με θέμα “Μία ημέρα μέσα και έξω από την τάξη”

– Συναυλία με νεανικά συγκροτήματα

– Συναυλία με Μύρωνα Στρατή και Ησαία Ματιάμπα

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

Καλλιτεχνικό Εργαστήρι

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ

Επίδειξη ελευθέρας πάλης.

Θα λειτουργήσει και έκθεση με θέμα,»Αλήθειες και Ψέµατα για το σοσιαλισµό», πλούσιο φωτογραφικό υλικό και video που αναδεικνύουν την αλήθεια για τη σοσιαλιστική οικοδόµηση, τα τεράστια επιτεύγµατα που κατακτήθηκαν για τους λαούς.

Παράσταση καραγκιόζη.

Custom [strong]Sidebar[/strong]

Aenean convallis sapien nulla, et pretium dui luctus sed. Suspendisse lobortis est nibh, vel viverra libero lobortis sit amet. Vivamus pharetra pulvinar leo ut commodo. Maecenas dictum magna id risus fringilla, et ornare lorem consequat. Sed neque lorem, cursus in odio vitae, varius lobortis tortor. Maecenas sit amet orci leo. Vivamus nec sapien non nisi commodo aliquet. Nulla non dictum odio, vitae iaculis libero. Nulla eget pellentesque urna. Nullam scelerisque eros leo, quis sagittis dui suscipit sed. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Pellentesque eleifend dolor quis feugiat porta. Morbi et nulla hendrerit, tincidunt libero in, molestie nibh.
Previous Story

ΠΑΤΡΑ: Τη Δευτέρα η τελετή παράδοσης παραλαβής των Πρυτανικών Αρχών στο Πανεπιστήμιο

Next Story

Ήρθε στον κόσμο η κόρη της Σκάρλετ Γιόχανσον

Latest from CULTURE

Τα χρέη «πνίγουν» το ΚΘΒΕ

Μπορεί οι διοικήσεις να αλλάζουν ανά τετραετία, τα προβλήματα, όμως, και η επισφαλής (λόγω αμείωτων χρεών και αδυναμίας διαχείρισης των επιπρόσθετα μειωμένων επιχορηγήσεων) συνέχιση
Go toTop