Μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση έλαβε χθες το δημοτικό συμβούλιο Αιγιαλείας που στην ουσία αποτελέσει την απαρχή ενός αγώνα για την ελάφρυνση των σκληρών μέτρων που επιβάλλονται στους οφειλέτες του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα προ ημερησίας από την Βάσω Ψυχράμη τέθηκε προς συζήτηση το ζήτημα που έχει προκύψει με τους δικαιούχους του «Βοηθήματος» (1500€), πολίτες που είχαν πληγεί από τον σεισμό της 7ης Νοεμβρίου του 2014.

Το εν λόγω βοήθημα αφορά την επισκευή μικροζημιών και την αντικατάσταση οικοσκευών στα νοικοκυριά ωστόσο όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος για την εκταμίευση των ποσών άνω των 1500€ απαιτείται η προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας με αποτέλεσμα να παρακρατείται από την εφορεία για χρέη το «βοήθημα» που δίνει η ίδια η πολιτεία. Η εισήγηση της αντιδημάρχου ήταν να εξουσιοδοτηθεί η νομική υπηρεσία του δήμου ώστε να καταθέσει υπόμνημα στο αρμόδιο υπουργείο για την εξαίρεση των δικαιούχων βοηθημάτων, επιδομάτων κλπ.από την απαίτηση προσκόμισης φορολογικής ενημερότητας ώστε να μπορέσουν να πάρουν το βοήθημα οι πληγέντες συμπολίτες.

Στο συγκεκριμένο ζήτημα υπερθεμάτισε η μειοψηφία ενώ ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος επεσήμανε ότι νομοτεχνικά ο τρόπος μέσω του οποίου θα μπορούσαν να ωφεληθούν οι συμπολίτες θα ήταν να συμπληρωθεί στη διάταξη η αναφορά περί ακατάσχετου του βοηθήματος για τους δικαιούχους και έτσι ψηφίστηκε τελικά από το σώμα.

Επίσης στη συζήτηση του θέματος ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος ζήτησε να διευρυνθεί και σε άλλες κατηγορίες συμπολιτών και συναλλασσόμενων με τον δήμο η σχετική ευεργετική ρύθμιση περί μη απαίτησης φορολογικής ενημερότητας, φέρνοντας ως παράδειγμα τους μικροπωλητές της Λαϊκής Αγοράς που για να ανανεώσουν τις άδειες τους απαιτείτο η προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας.

Από την πλευρά του ο Θανάσης Παναγόπουλος ανέφερε ότι σήμερα θα γίνει παρέμβαση στον Γραμματέα του ΥΠΕΣ και ομόφωνα το σώμα ενέκρινε την παραπάνω εισήγηση.

Custom [strong]Sidebar[/strong]

Aenean convallis sapien nulla, et pretium dui luctus sed. Suspendisse lobortis est nibh, vel viverra libero lobortis sit amet. Vivamus pharetra pulvinar leo ut commodo. Maecenas dictum magna id risus fringilla, et ornare lorem consequat. Sed neque lorem, cursus in odio vitae, varius lobortis tortor. Maecenas sit amet orci leo. Vivamus nec sapien non nisi commodo aliquet. Nulla non dictum odio, vitae iaculis libero. Nulla eget pellentesque urna. Nullam scelerisque eros leo, quis sagittis dui suscipit sed. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Pellentesque eleifend dolor quis feugiat porta. Morbi et nulla hendrerit, tincidunt libero in, molestie nibh.
Previous Story

ΠΑΤΡΑ – ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Μασόνοι δικηγόρος και Δικαστής

Next Story

Λεβέντης: «Βλακώδης συναλλαγή» η συνεργασία με Τσίπρα

Latest from ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Go toTop