Επισπεύδονται οι εξελίξεις ενόψει της ψήφισης του ασφαλιστικού και με φόντο την «καυτή» μεταρρύθμιση.

Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον ενημέρωσε για τις επαφές στο εν εξελίξει ταξίδι του σε Ισραήλ και Παλαιστίνη και του ζήτησε τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών μετά την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Ρώμη.

Αμεση ανάγκη για μεταρρύθμιση μακράς πνοής στο ασφαλιστικό
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός επιθυμεί να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για το προσφυγικό και το ασφαλιστικό, με το δεύτερο να είναι πρώτο στην ατζέντα. Ο κ.Τσίπρας θα επισημάνει πως στο ασφαλιστικό χρειάζεται μία μεταρρύθμιση μακράς πνοής και γι αυτό θέλει να ακούσει και τις θέσεις των υπολοίπων κομμάτων.

Θέλει συναίνεση για να διαπραγματευτεί με τους δανειστές 
Βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να υπάρξει συναίνεση στη μεταρρύθμιση για το ασφαλιστικό προκειμένου να αποτελέσει ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί στις συζητήσεις με τους δανειστές στην προσπάθεια για να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος.

«Φρένο» στη συνεννόηση οι εξελίξεις στη ΝΔ

Η πληροφορία περί πρωτοβουλίας του πρωθυπουργού να καλέσει τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης σε εθνική συνεννόηση για το θέμα του ασφαλιστικού ακούγεται εδώ και μέρες στο Μαξίμου. Ωστόσο ανασταλτικός παράγοντας είναι το γεγονός ότι η ΝΔ, επί της ουσίας, είναι «ακέφαλη».

Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στο «Εθνος», αποκάλυπτε ότι η κυβέρνηση θα δρομολογήσει εθνικό διάλογο στα μεγάλα ανοιχτά θέματα, αλλά και τα ζητήματα καθοριστικής σημασίας για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, κάνοντας αναφορά στο ασφαλιστικό, την Παιδεία και τη συνταγματική αναθεώρηση.

Ο πρωθυπουργός είχε τονίσει ότι οι ριζικές μεταρρυθμίσεις απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις. «Θέλω να πιστεύω ότι οι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις είναι ώριμες για μια τέτοια συζήτηση».

Custom [strong]Sidebar[/strong]

Aenean convallis sapien nulla, et pretium dui luctus sed. Suspendisse lobortis est nibh, vel viverra libero lobortis sit amet. Vivamus pharetra pulvinar leo ut commodo. Maecenas dictum magna id risus fringilla, et ornare lorem consequat. Sed neque lorem, cursus in odio vitae, varius lobortis tortor. Maecenas sit amet orci leo. Vivamus nec sapien non nisi commodo aliquet. Nulla non dictum odio, vitae iaculis libero. Nulla eget pellentesque urna. Nullam scelerisque eros leo, quis sagittis dui suscipit sed. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Pellentesque eleifend dolor quis feugiat porta. Morbi et nulla hendrerit, tincidunt libero in, molestie nibh.
Previous Story

Απ. Τζιτζικώστας: «Πολύτιμο κεφάλαιο Καραμανλής, Σαμαράς»

Next Story

Το εξώγαμο που απέκτησε ο Στρος Καν ενώ ήταν ακόμη επικεφαλής του ΔΝΤ -Γιατί το έκρυβαν

Latest from ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Go toTop