Αποσύρει η κυβέρνηση από την Βουλή το νομοσχέδιο με το λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα», με πρόθεση να το επανακαταθέσει μετά τις γιορτές, ώστε να υπάρξει ο απαιτούμενος χρόνος για να τεθεί υπό την επεξεργασία της τρόικας.

Αυτό φαίνεται πως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Γιάννης Δραγασάκης, με τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση αποσύρει το πολυνομοσχέδιο η κατάρτιση του οποίου προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση των θεσμών.

Παράγοντες με γνώση της κατάστασης ανέφεραν στην «Κ» ότι η τρόικα δεν ήταν ενήμερη ούτε για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου ούτε για την πρόθεση της κυβέρνησης να το καταθέσει άμεσα. Μάλιστα πολλές από τις διαφορετικές προτάσεις των άλλων υπουργείων που περιλαμβάνονταν στο παράλληλο πρόγραμμα, δεν ήταν κοστολογημένες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που υποστήριζαν δεν ήταν επαρκώς στοιχειοθετημένες οι διατάξεις του νομοσχεδίου.

Με αυτά τα δεδομένα, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να μεταθέσει το νομοσχέδιο μετά τις γιορτές και προφανώς μετά από συνεννόηση με τους θεσμούς.

Την ίδια ώρα, εκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων συγκαλείται στη Βουλή γύρω στις 16:00 με αντικείμενο, όπως ελέχθη, την τροποποίηση του νομοθετικού έργου.

Επί τάπητος αναμένεται να τεθεί το θέμα της χρονικής μετάθεσης της συζήτησης του νομοσχεδίου για το παράλληλο πρόγραμμα.

Custom [strong]Sidebar[/strong]

Aenean convallis sapien nulla, et pretium dui luctus sed. Suspendisse lobortis est nibh, vel viverra libero lobortis sit amet. Vivamus pharetra pulvinar leo ut commodo. Maecenas dictum magna id risus fringilla, et ornare lorem consequat. Sed neque lorem, cursus in odio vitae, varius lobortis tortor. Maecenas sit amet orci leo. Vivamus nec sapien non nisi commodo aliquet. Nulla non dictum odio, vitae iaculis libero. Nulla eget pellentesque urna. Nullam scelerisque eros leo, quis sagittis dui suscipit sed. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Pellentesque eleifend dolor quis feugiat porta. Morbi et nulla hendrerit, tincidunt libero in, molestie nibh.
Previous Story

Οι χώρες που δεν εμπιστεύονται καθόλου τους πολιτικούς τους -Στην 8η θέση οι Έλληνες

Next Story

Σταθάκης: Δεδομένο ότι συνεννοούμαστε με τους δανειστές σε θέματα που έχουν δημοσιονομικό κόστος

Latest from ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Go toTop