Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι αν και η πορεία των συνομιλιών για το Κυπριακό δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα, εντούτοις δεν είναι εντελώς απαισιόδοξος και πρόσθεσε ότι νέοι ορίζοντες διανοίγονται σε περίπτωση λύσης.

Σε δηλώσεις μετά από συνάντηση που είχε στα κατεχόμενα με το Σύνδεσμο Εργολάβων της Τουρκίας, ο κ. Ακιντζί είπε ότι ο στόχος είναι να φθάσουν σε λύση η οποία θα είναι αποδεκτή και από τις δύο κοινότητες.

Ο Τ/κ ηγέτης αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος επί του σχεδίου Ανάν, υπενθυμίζοντας ότι οι Ε/κ το απέρριψαν με 75% και οι Τ/κ το υπερψήφισαν με 65%. “Δεν θέλουμε να περάσουμε την ίδια απογοήτευση και δεν θέλουμε το `ναι` μας να μετατραπεί σε `όχι`,” είπε.

Κατά τον κ. Ακιντζί, η Κύπρος επωφελείται από την καλή σχέση της Τουρκίας με την ΕΕ, ωστόσο μια λύση στην Κύπρο θα δώσει άλλη διάσταση στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα και η ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας θα επιταχυνθεί αν υπάρξει λύση στο Κυπριακό.

Πρόσθεσε ότι όλοι θα επωφεληθούν αν ληφθούν λογικά μέτρα σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των ενεργειακών πόρων στην ανατολική Μεσόγειο και τη διαχείριση του νερού που στέλλει η Τουρκία στα κατεχόμενα.

Custom [strong]Sidebar[/strong]

Aenean convallis sapien nulla, et pretium dui luctus sed. Suspendisse lobortis est nibh, vel viverra libero lobortis sit amet. Vivamus pharetra pulvinar leo ut commodo. Maecenas dictum magna id risus fringilla, et ornare lorem consequat. Sed neque lorem, cursus in odio vitae, varius lobortis tortor. Maecenas sit amet orci leo. Vivamus nec sapien non nisi commodo aliquet. Nulla non dictum odio, vitae iaculis libero. Nulla eget pellentesque urna. Nullam scelerisque eros leo, quis sagittis dui suscipit sed. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Pellentesque eleifend dolor quis feugiat porta. Morbi et nulla hendrerit, tincidunt libero in, molestie nibh.
Previous Story

Επίθεση Πούτιν στον Ερντογάν: Ο Ατατούρκ θα γύρναγε στον τάφο του αν έβλεπε τη σημερινή Τουρκία

Next Story

Reuters: Η Τουρκία δεν έχει αποδείξει ότι συγκρατεί το κύμα προσφύγων προς την Ελλάδα

Latest from featured posts

Έπιασαν δύο ύποπτους τζιχαντιστές στο Βέλγιο- Ετοίμαζαν χτύπημα την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς!

Δύο συλλήψεις έγιναν στις Βρυξέλλες, ατόμων που φέρονται να είναι ύποπτα για επικείμενα τρομοκρατικά χτυπήματα. Μετά τον ευρωπαϊκό συναγερμό που σήμανε σε διάφορες ευρωπαϊκές
Go toTop