Προαναγγελία πατρικής άδειας μέσω ανάρτησής του στο facebook έκανε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ (φωτό). Ο ιδρυτής του site κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε ξεκάθαρα ότι σκοπεύει να λείψει με άδεια δύο μήνες μετά τη γέννηση του πρώτου του παιδιού «για το καλό του νεογέννητου αλλά και της οικογένειάς του».

«Οι έρευνες δείχνουν ότι, όταν οι γονείς που δουλεύουν παίρνουν άδεια για να είναι κοντά με τα νεογέννητά τους, τα αποτελέσματα είναι καλύτερα για τα παιδιά αλλά και για τις οικογένειές τους» τονίζει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, όπου χαρακτηρίζει την απόφασή του «πολύ προσωπική».

Στην ουσία, ο Ζάκερμπεργκ αξιοποιεί τη δυνατότητα που δίνει η εταιρία του σε όλους τους εργαζομένους της στις ΗΠΑ να παίρνουν μέχρι και τέσσερις μήνες μητρικής ή πατρικής άδειας μετ’ αποδοχών, χρονικό διάστημα που ο καθένας μπορεί να μοιράσει όπως θέλει την πρώτη χρονιά της ζωής του παιδιού. Ο Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε στα τέλη του Ιουλίου ότι αυτός και η σύζυγός του, Πρισίλα, περίμεναν ένα κοριτσάκι, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι προσπαθούσαν εδώ και χρόνια να αποκτήσουν παιδί, αλλά η σύζυγός του αντιμετώπιζε πολλές δυσκολίες και είχε τρεις αποβολές.

Η στάση του Ζάκερμπεργκ κινείται στον αντίποδα εκείνης της επικεφαλής της Yahoo! Μαρίσα Μάγιερ, οποία, αν και γυναίκα, έλειψε μόνο λίγες μέρες από το πόστο της το 2012 όταν έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί. 

Custom [strong]Sidebar[/strong]

Aenean convallis sapien nulla, et pretium dui luctus sed. Suspendisse lobortis est nibh, vel viverra libero lobortis sit amet. Vivamus pharetra pulvinar leo ut commodo. Maecenas dictum magna id risus fringilla, et ornare lorem consequat. Sed neque lorem, cursus in odio vitae, varius lobortis tortor. Maecenas sit amet orci leo. Vivamus nec sapien non nisi commodo aliquet. Nulla non dictum odio, vitae iaculis libero. Nulla eget pellentesque urna. Nullam scelerisque eros leo, quis sagittis dui suscipit sed. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Pellentesque eleifend dolor quis feugiat porta. Morbi et nulla hendrerit, tincidunt libero in, molestie nibh.
Previous Story

ΠΑΤΡΑ: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. 21χρονη που ήταν “μαστόρισσα” στην κλοπή

Next Story

Πέντε τραυματίες από ένοπλη ρατσιστική επίθεση στη Μινεάπολη

Latest from LIFESTYLE

Go toTop