Να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις για την παροχή σημαντικής ελάφρυνσης χρέους στην Ελλάδα θα ζητήσουν από την ευρωζώνη οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες της G20 που θα συνεδριάσουν στην Άγκυρα την Παρασκευή και το Σάββατο 4 και 5 Σεπτεμβρίου.

Αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών που μίλησε σε δημοσιογράφους εν όψει της συνεδρίασης της G20 ανέφερε πως βασικό θέμα της συνόδου θα είναι η Κίνα, και η δύσκολη πρόκληση της επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης, που αντιμετωπίζει η ασιατική χώρα.

«Η Κίνα πρέπει να γνωστοποιήσει τις προθέσεις της αναφορικά με την πολιτική της στις χρηματοπιστωτικές αγορές, καθώς μετακινείται προς μια οικονομία προσανατολισμένη στην αγορά», ανέφερε.

Ο ίδιος τόνισε πως και οι προσπάθειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να τονωθεί η ανάπτυξη, θα βοηθήσουν επίσης να βελτιωθούν οι προοπτικές για την οικονομική ανάκαμψη.

«Στην Άγκυρα θα ενθαρρύνουμε τους Ευρωπαίους μας εταίρους να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους για την παροχή σημαντικής ελάφρυνσης χρέους, ενώ θα δοθεί έμφαση ότι η Ελλάδα χρειάζεται να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. Επίσης θα υποστηρίξουμε ότι το ΔΝΤ πρέπει να συνεχίσει να συμμετέχει στο πρόγραμμα», τόνισε.

Custom [strong]Sidebar[/strong]

Aenean convallis sapien nulla, et pretium dui luctus sed. Suspendisse lobortis est nibh, vel viverra libero lobortis sit amet. Vivamus pharetra pulvinar leo ut commodo. Maecenas dictum magna id risus fringilla, et ornare lorem consequat. Sed neque lorem, cursus in odio vitae, varius lobortis tortor. Maecenas sit amet orci leo. Vivamus nec sapien non nisi commodo aliquet. Nulla non dictum odio, vitae iaculis libero. Nulla eget pellentesque urna. Nullam scelerisque eros leo, quis sagittis dui suscipit sed. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Pellentesque eleifend dolor quis feugiat porta. Morbi et nulla hendrerit, tincidunt libero in, molestie nibh.
Previous Story

Τετ α τετ Τσίπρα- Μεϊμαράκη στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου – ΦΩΤΟ

Next Story

Δύσκολες ώρες για τη Μαίρη Χρονοπούλου

Latest from ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Go toTop